OM OSS & KONTAKT

OM OSS

Vi som äger Kennel Red Icon's heter Sophia & Johan och vi bor strax utanför Strömstad som ligger ca 15 mil norr om Göteborg och ca 10 mil söder om Oslo. Vår kennel registrerades 2010 och år 2011 föddes vår första egna valpkull.


Under våra första 10 år som uppfödare har vi fött upp rasen American Staffordshire Terrier.

2021 föddes vår första Beaglekull och idag ligger vårt fokus i huvudsak på att föda upp Beagle.

Vi äger även en Drever, en Sabueso Espanol (Spansk Stövare), en Finsk Stövare och vi har 2 pensionerade Amstaffar hemma; Alva (SE UCH Ibero Hells Bells) och hennes barnbarn Em (SE UCH Red Icon's Kill 'Em All).


Vår vision med beaglarna är att föda upp rastypiska och friska hundar där både beaglens egenskaper och exteriör betyder mycket. Vi anser att beaglen skall vara en pigg och alert hundar som kan följa med sin familj på alla äventyr man hittar på, stora som små. Vi föder i första hand upp hundar för jakt & sällskap, men såklart är det jätte roligt om hundar från vår uppfödning meriteras på flera olika sätt.

Vi har jägarexamen båda två och jagar mer eller mindre året om. Vi har tillgång till ca 450ha mark där vi främst jagar rådjur och räv med hundarna. Det finns även någon enstaka hare och tidvis även vildsvin på markerna.


Hundarna som bor hemma hos oss är riktiga "lantisar" som springer lösa på vår inhägnade tomt som är ca 3000kvm. De sover i sängen eller i soffan och på den kallare delan av året brukar de värma sig framför kaminen tillsammans. Hemma hos oss finns förutom hundarna även 2 huskatter, ett gäng höns och några kaniner. Alla våra hundar är fullvärdiga familjemedlemmar och hänger med på allt vi hittar hitta på; allt från att starta på jaktprov i skogen till att åka på utställningsresor runt om i Europa.


Är ni nyfikna på oss och vår avel är ni alltid välkomna att skicka ett e-mail med era frågor så svarar vi så fort vi kan.


Vänliga Hälsningar/Sophia & Johan

KONTAKT 

Välkomna att kontaka oss om du har funderingar kring vår avel och kommande valpar.